Oesterzwam
Gebruiksaanwijzing en informatie voor het kweken van oesterzwammen (Conventionnel / Bio)
Afmetingen : 22 cm breedte x 60 cm lengte x 24 cm hoogte voor een gewicht van 15 kg
Gebruiksaanwijzing :
- De champignons groeien door de kleine geperforeerde gaatjes in het plastiek.
- Leg de bundel liggend of staand op een vochtige plaats.
- Binnen of buiten: hij wordt niet aangetast door lichte vorst.
- Een vochtigheidsgraad van 80% is ideaal bij een temperatuur van 10 tot 18°C.
- Oesterzwammen hebben licht nodig.
- Tot 3 oogsten kunnen worden verkregen in ongeveer 3 maanden.
De grijs-beige oesterzwam heeft een brede trechtervormige hoed die op de schelp van een oester gelijkt en een korte, stevige steel die zich niet exact in het midden bevindt. Haar vlees is krokant en heeft een zachte smaak die aan anijs doet denken. Je kan ze perfect opdienen met vlees, maar ook met vis, zeevruchten en pasta’s. Om haar smaak te bewaren, moet je ze tijdens de bereiding pas helemaal op het laatst toevoegen. Ze kan overigens ook rauw gegeten worden. Haar voedingswaarde is globaal genomen identiek aan die van andere champignons: rijk aan plantaardige eiwitten (tot vijf keer meer dan de meeste groenten), vitamines en mineralen (fosfor, kalium, seleen, zink en ijzer). Haar samenstelling zorgt ervoor dat ze goed is voor onze gezondheid.