Bruine champignon
Gebruiksaanwijzing en informatie voor het kweken van bruine champignon (Conventioneel / Bio)
Afmetingen : 40 cm breedte x 60 cm lengte x 20 cm hoogte voor een gewicht van 22 kg
Gebruiksaanwijzing :
- Plaats het kweekpakket in een zeer vochtige en geventileerde ruimte, bij een temperatuur van ongeveer 15 tot 18 graden.
- Snij (met een cuttermes) de bovenkant van het pakket open.
- Verspreid de 2 zakken potgrond over deze oppervlakte
- Gebruik een spray of een gieter met fijne broes om de aarde te bevochtigen (Ongeveer 1 liter water, eenmalig: bij de start van het kweekproces)
- Hou het oppervlak goed vochtig, tot de laatste oogst.
- U kan vanaf nu op geregelde tijdstippen oogsten. Vergeet zeker de wortels van de champignons niet te verwijderen, om rot te voorkomen.
De couleur brunâtre, on l’appelle aussi la châtaigne. Comme son homologue au chapeau blanc, il est riche en valeurs nutritives et notamment en protéines, sels minéraux et vitamines. De même, il est faiblement calorique (15 kcal/100 gr) et procure des fibres. Son goût boisé et terreux est plus prononcé que celui du champignon de Paris blanc. Il se prête également à toutes les envies du cuisinier : cru, cuit, émincé, poêlé, rissolé, farci, grillé … !