Witte champignons

Dit is de meest gebruikte en populairste paddenstoel in de keuken. Deze champignon past bij alle sauzen en voegt op subtiele wijze smaak toe aan Uw gerechten. Naast zijn bijdrage aan de smaak, is er de grote voedingswaarde van deze paddenstoel: veel eiwitten, weinig koolhydraten of calorieën. Het lage percentage vetten bestaat voornamelijk uit onverzadigde vetzuren en Omega 3. De champignon bevat bovendien veel mineralen (fosfor, ijzer, koper, selenium, .. ) en vitamines (voornamelijk vitamines C, B2, B5 en B9).

Gebruiksaanwijzing & extra informatie

Afmetingen baal: 40 cm breedte x 60 cm lengte x 20 cm hoogte. Gewicht: 20 kg

  1. Plaats het kweekpakket in een zeer vochtige en geventileerde ruimte, bij een temperatuur van ongeveer 15 tot 18 graden.
  2. Snij (met een cuttermes) de bovenkant van het pakket open
  3. Verspreid de 2 zakken potgrond over deze oppervlakte
  4. Gebruik een spray of een gieter met fijne broes om de aarde te bevochtigen (Ongeveer 1 liter water, eenmalig: bij de start van het kweekproces)
  5. Hou het oppervlak goed vochtig, tot de laatste oogst.   
  6. U kan vanaf nu op geregelde tijdstippen oogsten. Vergeet zeker de wortels van de champignons niet te verwijderen, om rot te voorkomen.