Shiitake

De shiitake, die ook bekend is onder de naam “geparfumeerde champignon”, “zwarte champignon” of “lentin du chêne” heeft een brede donkerbruine hoed. Shiitake is een Japanse term waarmee een champignon die groeit op (take) een eik (shii) bedoeld wordt. Hij is heel populair in China en Japan en wordt voor zijn geneeskrachtige eigenschappen geroemd. Men kan ze zelfs in capsules of pillen vinden! Het actieve bestanddeel “lentiname” is een suiker die kankerwerende eigenschappen zou hebben. De shiitake versterkt ook ons afweersysteem, regelt het voedseltransport in onze maag en darmen en is een antioxidant. De shiitake kan je in soepen en bouillons, in salades, op de grill in de oven of op de barbecue, in een fondue, enz., verwerken.

Gebruiksaanwijzing

Het pakket volledig open snijden wanneer de eerste champignons zichtbaar zijn. Plaats het pakket in een vochtige ruimte met daglicht. Een vochtigheid van 80-95% is noodzakelijk voor de groei van dit type champignon. De ideale temperatuur is ongeveer 17°C. Het pakket mag nooit droog worden. De champignons groeien sporadisch over heel het pakket.