Oesterzwammen

De grijs-beige oesterzwam heeft een brede trechtervormige hoed die op de schelp van een oester gelijkt en een korte, stevige steel die zich niet exact in het midden bevindt. Haar vlees is krokant en heeft een zachte smaak die aan anijs doet denken. Je kan ze perfect opdienen met vlees, maar ook met vis, zeevruchten en pasta’s. Om haar smaak te bewaren, moet je ze tijdens de bereiding pas helemaal op het laatst toevoegen. Ze kan overigens ook rauw gegeten worden. Haar voedingswaarde is globaal genomen identiek aan die van andere champignons: rijk aan plantaardige eiwitten (tot vijf keer meer dan de meeste groenten), vitamines en mineralen (fosfor, kalium, seleen, zink en ijzer). Haar samenstelling zorgt ervoor dat ze goed is voor onze gezondheid.

Gebruiksaanwijzing

De champignons groeien door de kleine geperforeerde gaatjes in het plastiek. Plaats het pakket in een vochtige ruimte met ideale vochtigheid van 80% en een temperatuur van 10-18°C. De ideale temperatuur is 15°C. De oesterzwammen heb licht nodig om te groeien. Men kan tot 3 maal oogsten gedurende een periode van ongeveer 3 maanden.