Bruine champignons

De bruine champignon (of de kastanjechampignon: omwille van zijn kleur) is, net als zijn witte variant, rijk aan voedingswaarden. Deze paddenstoel bevat veel eiwitten, minerale zouten, vezels en vitamines en is arm aan calorieën (15cal/100 g). De “houtachtige”, aardse smaak is meer uitgesproken dan die van de witte champignon. Ook deze variant kan op diverse manieren bereid en geserveerd worden: rauw, gekookt, gebakken, volledig of in stukjes, gegrild en/of gevuld! Smakelijk!

Gebruiksaanwijzing & extra informatie

Afmetingen baal: 40 cm breedte x 60 cm lengte x 20 cm hoogte. Gewicht: 20 kg

  1. Plaats het kweekpakket in een zeer vochtige en geventileerde ruimte, bij een temperatuur van ongeveer 15 tot 18 graden
  2. Snij (met een cuttermes) de bovenkant van het pakket open
  3. Verspreid de 2 zakken potgrond over deze oppervlakte
  4. Gebruik een spray of een gieter met fijne broes om de aarde te bevochtigen (Ongeveer 1 liter water, eenmalig: bij de start van het kweekproces)
  5. Hou het oppervlak goed vochtig, tot de laatste oogst.
  6. U kan vanaf nu op geregelde tijdstippen oogsten. Vergeet zeker de wortels van de champignons niet te verwijderen, om rot te voorkomen.